Pacienții cu afecțiuni post COVID-19 pot beneficia de consiliere, fizioterapie și psihoterapie


Ministerul Sănătății anunță că pacienții cu afecțiuni post infecție COVID-19 pot beneficia de fizioterapie, consiliere psihologică și psihoterapie, la recomandarea medicilor din specialitățile clinice cardiologie și pneumologie. 

Cum pot accesa aceste servicii? 

Medicul de familie va elibera un bilet de trimitere pentru o consultaţie la un medic de specialitate cardiolog sau pneumolog pentru pacientul care, după infecția cu SARS-COV-2, prezintă simptomele unei afecțiuni la nivel cardiac sau pulmonar. 

În cadrul consultației furnizate de medicul specialist cardiolog sau pneumolog, acesta poate recomanda, în funcție de specificul afecțiunilor diagnosticate, servicii de fizioterapie (conform unui plan recomandat de medicul de medicină fizică și de reabilitare prin scrisoare medicală) și/sau servicii psihologice (consiliere psihologică și psihoterapie).

Serviciile acordate pacienţilor cu afecţiuni post infecţie COVID – 19 sunt decontate  în sistemul de asigurări de sănătate cu condiţia ca  medicii care le acordă să îşi desfăşoare activitatea în clinici aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate.

Comentarii Facebook