Organizația Mondială a Sănătății: Aproape 15 milioane de oameni din întreaga lume au murit de COVID-19


Pandemia de COVID-19 a provocat moartea a aproape 15 milioane de oameni în întreaga lume, estimează Organizația Mondială a Sănătății (OMS), scrie BBC.

Numărul celor răpuși de COVID-19 este cu 13% mai mare decât estima OMS în urmă cu doi ani. Organizația consideră că multe țări au subcontorizat numărul celor care au murit din cauza Coronovirusului. 

De exemplu, în India ar fi vorba de 4,7 milioane de deceze cauzate de virus, adică de 10 ori mai multe decât cele apărute în cifrele oficiale. Guvernul Indian a pus la îndoială estimarea, spunând că are „îngrijorări” cu privire la metodologie, dar alte studii au ajuns la concluzii similare cu privire la amploarea deceselor din această țară. 

Vorbind despre amploarea cifrelor, dr. Samira Asma, de la departamentul de date al OMS, a spus: „Este o tragedie. Este un număr uluitor și este important pentru noi să onorăm viețile pierdute. Trebuie să tragem la răspundere factorii de decizie”.

Dacă nu numărăm morții, vom rata ocazia de a fi mai bine pregătiți data viitoare”, a adăugat aceasta.

Russia, Indonesia, SUA, Brazilia, Mexic și Peru sunt alte țări în care foarte mulți oameni au fost uciși de Covid-19. În cazul Rusiei, numărul persoanelor care au murit din cauza COVID-19 este de trei ori și jumătate mai mare față de cel raportat de autoritățile din această țară. 


Comentarii Facebook