OMS a mărturisit că numărul morților de COVID-19 este de TREI ori mai mare decât cel anunțat oficial


Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că numărul real al morţilor de COVID-19 este de circa trei ori mai mare decât bilanţul oficial.

Cifrele oficiale arată că, până în mai 2021, 3,4 milioane de persoane au murit din cauza coronavirusului, însă Samira Asma, directorul general adjunct al OMS, a afirmat că, pe baza datelor și analizelor, "acest număr ar fi cu adevărat de două, până la de trei ori mai mare. 

Director OMS: Pot să estimez cu siguranță că sunt 6 - 8 milioane de decese

Cred că pot să estimez cu siguranță că sunt aproximativ 6 până la 8 milioane de decese", a spus oficialul, potrivit biziday.ro.

Spre exemplu, pentru anul 2020, Organizația Mondială a Sănătății estimează că numărul deceselor care pot fi atribuite COVID-19, atât direct, cât și indirect, se ridică la cel puțin 3 milioane, deci cu 1,2 milioane mai mult decât au fost raportate oficial.

Foarte probabil ne confruntăm cu o numărătoare semnificativ redusă a deceselor atribuite direct sau indirect COVID-19. 

OMS: În prezent, principala cauză de deces în lume este COVID-19

Pandemia constituie o ameninţare majoră la adresa sănătății și stării de bine a populațiilor din întreaga lume", a adăugat Samira Asma.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată, în raportul anual, că, în prezent, principala cauză de deces în lume este COVID-19, iar boala a provocat un număr considerabil de decese suplimentare la nivel mondial, la nivel regional și național și a redus inevitabil speranța de viață în multe state.


Comentarii Facebook