O nutriționistă cunoscută spune că asocierea friptură cu cartofi prăjiţi este ”lucrul cel mai sănătos şi echilibrat”


Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic susține că asocierea dintre carne și cartofi, deci carbohidrați nu este dăunătoare.

Mulți specialiști critică asocierea carbohidrați cu produse din carne, pe motiv că acestea se digeră în timpi diferiți și produc dezechilibre.

Sunt sigură că mulți telespectatori se confruntă cu această dilemă. Asocierea dintre carne și carbohidrați a ajuns să fie considerată o greșeală, când de fapt este lucrul cel mai sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv. De unde a apărut ideea că nu ai voie să mănânci carne cu garnitură de cartofi sau cu pâine? De la cei care promovează dietele proteice”, a declarat Mihaela Bilic, la o emisiunea televizată.

Confundăm slăbitul cu sănătatea și disocierea cu normalitatea. Când eliminăm din farfurie făinoasele și cartofii o facem pentru că vrem să slăbim, dar asta pune organismul într-un dezechilibru. Fără carbohidrați, caloriile nu pot fi transformate în grăsimi de rezervă, acesta e mai nou motivul pentru care friptura se mănâncă cu salată, în loc de garnitură. Pentru cei care nu au probleme de silueta și vor să mănânce echilibrat, farfuria ideală trebuie să conțină și carne, și făinoase, și legume”.

Carnea are doar proteine și grăsimi, așa că e normal să punem lângă ea orez, cartofi, pâine sau mămăligă, adică glucide cu absorbție lentă. În felul ăsta avem în farfurie toate cele trei grupe importante de nutrienți. În concluzie, să mănânci disociat, ajută la slăbit, dar asta nu înseamnă că e și sănătos”, a mai spus Mihaela Bilic.

Comentarii Facebook