O nutriționistă cunoscută dezvăluie ce combinații trebuie evitate în perioada postului: ,,Au multe calorii”


Cunoscuta nutriționistă Mihaela Bilic a vorbit despre alimentația din perioada postului. Potrivit acesteia anumite combinații ,,dăunează grav” siluetei. 

,,Dacă sunteți postitori, țineți cont de câteva reguli:

Limitați aportul alimentar la maxim 3 mese/zi și nu vă temeți de senzația de foame; e greu să te simți sătul fără proteine animale, deci în post există tendința să mâncăm mai mult. 

Atenție la combinația făinoase-grăsime vegetală (ulei), este cea mai bună “rețetă” de îngrășare și din păcate multe alimente de post au aceste ingrediente la bază. 

Evitați consumul în exces de produse de patiserie, margarină, cartofi prăjiți, șnițel și cașcaval de post, oleaginoase de tip semințe, alune, migdale, fistic, deși nu pare, au multe calorii.”, a recomandat Mihaela Bilic. 

Medicul recomandă consumul alimentelor la cuptor, leguminoaselor și crudităților. 

,,Preferați mâncărurile gătite la cuptor, ciorbele și tocănițele pe bază de sos de roșii, multe legume, condimente și ierburi aromate. 

Consumați leguminoase (fasole boabe, mazăre, linte,năut) de minim 2-3 ori/săptămână și bazați-vă pe cartof în loc de pâine, paste sau orez 

 “Abuzați” de toate verdețurile și cruditățile existente pe piață, proaspete sau gătite, cu ados minim de ulei; postul poate fi și o cură Detox, dacă punem accentul pe hidratare și mâncăm multe legume. 

Consumați fructele cu moderație, sunt un desert natural și sănătos, iar ciocolata neagră este și ea un dulce de post.’’, a explicat nutriționista.


Comentarii Facebook