Marti 26 Octombrie

O nouă tranșă de vaccin Pfizer sosește în România. 224.640 de doze vor ajunge pe aeroporturile din Cluj-Napoca, Otopeni și Timișoara


O nouă tranșă de vaccin Pfizer BioNTech care constă în 224.640 doze sosește luni în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,  Cluj-Napoca și Timișoara, se arată într-un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID 19.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale,  cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele

fiind distribuite după cum urmează:

-Centrul Național de Stocare București: 63.180 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Brașov: 26.910 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Cluj: 29.250 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Constanța: 25.740 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Craiova: 24.570 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Iași: 29.250 doze;

-Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 25.740 doze.

Potrivit CNCAV, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât  și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele  regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului  București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.


Comentarii Facebook