Planul anti-cancer va fi adoptat. Marcel Ciolacu: ,,Toți bolnavii de cancer sunt incluși în noile programe de diagnostic și tratament"


Premierul Marcel Ciolacu a anunțat joi, că Guvernul va adopta o hotărâre prin care se deblochează finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat pentru pacienţii oncologici, conform Planului Național de Control al Cancerului.

Premierul a anunțat că se va reorganiza și sistemul de asistență medicală pentru pacienții cu cancer precum şi standarde de calitate a îngrijirii şi centre complexe de oncologie pediatrică.

"Astăzi încheiem o etapă importantă şi aşteptată odată cu elaborarea normelor Planului naţional de control al cancerului. Aprobăm o ordonanţă şi o hotărâre de Guvern care includ programul de oncologie prin care deblocăm finanţarea serviciilor de diagnostic genetic şi tratament personalizat, asigurând astfel acces la radioterapia de ultimă generaţie pentru toţi pacienţii oncologici. Practic, toţi bolnavii de cancer sunt incluşi acum în noile programe de diagnostic şi tratament", a precizat Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.


Comentarii Facebook