Noapte de FOC la Boli Infecţioase. Ambulanţele au stat la coadă în curte cu 99% dintre pacienți, nevaccinați


Ambulanțele au stat la coadă la Spitalul de Boli Infecțioase Iași în noaptea de vineri spre sâmbătă, a declarat managerul unității, Florin Roșu.

A fost o noapte de foc la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. În curtea spitalului puteau fi observate ambulanţe şi autospeciale ISU care aşteptau, monitorizând permanent pacienţii. În garda din această noapte, până la ora 01.00 au fost consultaţi peste 80 de pacienţi, iar jumătate dintre aceştia au necesitat internare şi acordarea tratamentului de specialitate”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, potrivit Agerpres.

El a spus că situaţia este una dificilă, adăugând că a constatat „cu dezamăgire” că 99% dintre pacienţii care ajung în stare gravă la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi provin din rândul persoanelor nevaccinate.

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi funcţionează aproape de capacitatea maximă, paturile din cele două secţii de terapie intensivă din cadrul unităţii fiind în permanenţă ocupate.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook