Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre obiceiurile alimentare ale românilor: ,,Degeaba ardeleanului îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește


Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre consumul unor alimente  preferate de mulţi români.

Medicul spune că, deși unele alimente consumate în copilăria noastră pot părea extrem de nesănătoase, nu este necesar să tăiem nimic din dieta noastră, ci este important să păstrăm un oarecare echilibru. 

"Noi trebuie să mâncăm, în special, ce am învățat să mâncăm în copilărie. Acele prime elemente se implementează în celule noastre", spune prof. dr. Vlad Ciurea.

Neurochirurgul a menționat că obiceiurile alimentare sunt extrem de greu de schimbat, fiind influențate și de mediul din care provenim. 

"Degeaba ardeleanului eu îi duc pe masă cele mai formidabile feluri de pește, de fructe de mare, că ardeleanul zice: No, apoi pentru mine cel mai bun pește e porcul!

Nu poți, pentru că schimbi structura. Este foarte greu, mai trebuie o generație ca să ne educăm, iar noi de aici mâncăm într-un anumit fel. E foarte greu să schimbi alimentația. 

În primul rând, alimentația sănătoasă pe care o știm și o credem este alimentația pe care o cere organismul și suntem, mai mult sau mai puțin, sclavii acestei alimentații.

Răspunsul este: un echilibru. Să știm ce ne face rău! Tuturor ne place slana cu ceapă. Tuturor! Dar totul cu măsură! 

Acesta este răspunsul, să ții lucrurile în echilibru! Și să știi clar, că și vârsta contează, că la o anumită vârstă arzi mai mult, la alta mai puțin", a spus neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit Antena3.ro


Comentarii Facebook