Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit lucrul pe care trebuie să-l facem când ne trezim: ,,Ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele"


Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat cum ar trebui să arate dimineața fiecăruia pentru menținerea unui corp și creier sănătos. Medicul sublinează că principalele elemente pentru o zi bună, de dimineață sunt aerul curat și două pahare de apă la temperatura camerei.

„Dimineața, trebuie să ne trezim cât mai devreme, să deschidem geamurile larg și să facem câteva exerciții de inspirație și expirație. Aerul acela să intre în plămâni. Acele mici exerciții fizice ajută creierul să se încălzească, să pornească toate circuitele.

Apoi, să bem două pahare de apă la temperatura camerei. Primul este extraordinar, pentru că evacuează toate „dejectele” tubului digestiv. Al doilea pahar cu apă este foarte bun pentru că intră în circulație și pune „locomotiva” în mișcare”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3.

Medicul recomandă ca această băutură să fie consumată dimineața, pe stomacul gol, imediat după ce ne-am trezit, fără a adăuga alte ingrediente. 

„Trebuie să bem apă de dimineață. Apa trebuie să fie plată și trebuie să bem apă, nu cafea. Primul lucru este apă pe stomacul gol. Apă plată, nu cu gheață, nu cu alte ingrediente, nu cu alte substanțe. Dacă vreți, apă cu lămâie”, a mai explicat prof. Vlad Ciurea.


Comentarii Facebook