Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: De frică, asimptomaticii rămân acum în spital



Ministrul Sănătății a spus la Oradea că România nu ar fi trecut prin al doilea val dacă se respectau regulile luate după relaxarea din 15 mai.

Am văzut a doua cocoașă, a doua fază a primului val pandemic în care a fost mai agresiv decât în primul val. În condițiile în care avem un număr mare de cazuri, avem și o adresabilitate și o încărcare pe terapie intensivă. Terapia intensivă este segmentul sanitar care trepidează la un moment dat: am plecat cu un număr limitat de paturi bine dotate, acum avem 1.034 paturi complet utilate, 473 cazuri la ATI. Este momentul pe care-l putem gestiona, dar nu lăsăm doar în baza corpului medical”, a spus ministrul sănătății.

Când am făcut măsuri de relaxare, începând din 15 mai, le-am făcut în baza unei scăderi a numărului de cazuri. În măsura în care se respectau aceste reguli, nu trebuia să trăim a doua cocoașă”.

Acesta a spus că asimptomaticii nu mai cer să fie externați, ci chiar refuză acest lucru.

Ministrul a mai spus că sunt 4.000 de cadre medicale infectate cu coronavirus, iar personalul medical ”a făcut față”, însă este absolut necesar ca populația să evite îmbolnăvirea.

Comentarii Facebook