Mihaela Bilic a dezvăluit băutura care trebuie consumată zilnic de oricine, indiferent de vârstă: ,,Este esențial. Hidratează mai bine ca apa”


Nutriționista Mihaela Bilic a vorbit despre beneficiile unei băuturi asupra organismului oamenilor. Potrivit medicului, laptele este un aliment esențial, care trebuie să fie consumat indiferent de vârstă.

„Laptele este un aliment universal complet, pentru că orice ființă, la orice vârstă, consumă lapte, adică noi creștem cu lapte. Multă lume zice că nu mai avem nevoie ca adulți sau că animalele nu mai au nevoie de el, toată lumea consumă lapte, la orice vârstă. 

Este esențial, pentru că indiferent de ce am mânca, carene, ouă, cereale, dacă nu avem în dietă și laptele, nu avem echilibru nutrițional. Laptele completează această balanță și ne asigură un echilibru pe care alte produse nu-l pot oferi.”, a declarat Mihaela Bilic, în cadrul emisiunii Vorbește lumea. 

Medicul a subliniat că laptele este un aliment complet, care conține aproape toți nutrienții necesari. 

„Este și complet, pentru că doar în lapte avem cele trei grupe important de nutrienți: proteine, glucide și lipide, foarte puține alimente le au. Laptele are procente egale, 3,5% din toate acestea, are 87% apă și toate vitaminele și mineralele de care are nevoie organismul. Dacă ar fi avut și fibre, puteam să ne hrănim doar cu lapte toată viața.”, a mai spus specialista.

Mihaela Bilic a axplicat că pe lângă rolul lui de hrănire laptele menține și îmbunătățește sănătatea, menționând și beneficiile suplimentare pe consumul de lapte le aduce. 

,,Laptele hidratează mai bine ca apa, scade riscul de carii, are efect probiotic, prebiotic și postbiotic, scade riscul de obezitate, scade riscul de osteoporoză, de calculi renali, riscul de AVC și tensiunea arterială și riscul de cancer colorectal.”, a explicat nutriționista. 

Comentarii Facebook