Lovitură grea pentru industria mezelurilor. Se confirmă legătura dintre salamuri şi riscul de cancer


Industria mezelurilor va avea de suferit, după ce guvernul francez a confirmat legătura dintre salamuri şi riscul de cancer, susţinând informaţiile publicate de OMS şi promite că va reduce cantitatea de aditivi din aceste produse.

Autorităţile sanitare franceze au confirmat o legătură între nitraţii adăugaţi la carnea procesată şi cancerul de colon, dând o lovitură grea industriei mezelurilor, potrivit mediafax.ro.

Totul vine după ce Organizaţia naţională pentru siguranţa alimentelor Anses a declarat că studiul său asupra datelor publicate pe această temă a susţinut concluzii similare în 2015 ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Anses „recomandă reducerea consumului din gama de nitraţi şi nitriţi prin limitarea deliberată a expunerii prin consumul de alimente", se arată într-un comunicat de presă.

Ce sunt nitraţii şi de ce se pun în mezeluri

Nitraţii sunt adăugaţi la o gamă de produse alimentare pentru a le îmbunătăţi durata de valabilitate şi aroma şi pentru a le da produselor pe bază de carne de porc nuanţa lor roz. Franţa este unul dintre cei mai mari producători mondiali de mezeluri, care sunt adesea consumate ca gustări la micul de jun sau împreună cu băuturile de seară.

În ce mezeluri găsim nitraţi

Avertismentul OMS din 2015 a stârnit titluri în întreaga lume, după ce Agenţia Internaţională pentru Cercetare a Cancerului a organismului ONU a concluzionat că produsele de carne procesată ar trebui clasificate ca agenţi cancerigeni din grupa 1. Avertizarea s-a aplicat tuturor cărnurilor procesate, de la slănină consumată în cantităţi mari în SUA şi Marea Britanie, până la salamul italian, chorizo spaniol, bratwurst german şi mezeluri franceze.

Comentarii Facebook