Lista alimentelor care devin toxice prin reîncălzire. Tu le consumi?

 

Nutriționiștii spun că mâncarea își pierde din calitățile nutritive atunci când o reîncălzești și poate deveni toxică.

 

Carnea nu trebuie sub nicio formă reîncălzită deoarece proteinele pe care le conține își schimbă structura și devine greu de digerat, iar organismul le percepe ca fiind toxice. Specialiștii consideră același aspect și ciupercilor. Tot aceștia sunt de părere că spanacul, sfecla și țelina conțin nitrat care, sub acțiunea microorganismelor și a reîncălzirii, devine nociv pentru organism, chiar cancerigen.

 

În urma unor studii recente, s-a constatat că cea mai sănătoasă formă sub care pot fi consumați cartofii este prin gătire, însă trebuie să îi lași să se răcească. În cazul în care sunt reîncălziți, aceștia devin toxici. 

 

Potrivit clickpentrufemei.ro, preparatele procesate la temperaturi scăzute precum cele din pui, peștele afumat (somon, cod, macrou), fructele de mare nu trebuie să fie consumate niciodată reîncălzite.

Comentarii Facebook