Inovație pentru mămici! A fost aprobat primul medicament pentru depresia postnatală, în SUA. Când ar putea ajunge și în România



Primul tratament pentru tratarea depresiei postnatale a fost aprobat şi va fi vândut curând în Statele Unite. Medicamentul, spre deosebire de antidepresivele clasice are un efect rapid fiind nevoie doar de un tratament cu o pastilă o dată pe zi timp de două săptămâni, anunță Adevărul.

,,Femeile au raportat o ameliorare rapidă a depresiei, chiar din a treia zi", a declarat Dr. Kristina Deligiannidis, profesor cercetător la Institutul de Știință a Comportamentului Feinstein. 

 Efectul pastilei s-a menținut la patru săptămâni după ultima doză, a precizat FDA.

Ca să se vândă şi în România, pastila trebuie să primească aprobare la nivel european. Astfel, înainte să ajungă pe rafturile din România va trebui aprobată de Agenţia Europeană a Medicamentelor, iar autorizarea poate să dureze şi un an.

În România, femeile care se confruntă cu depresie postnatală pot beneficia de servicii de consiliere psihologică gratuită, însă dacă bugetul anual alocat se termină, proaspetele mămici trebuie să aștepte până anul viitor pentru a beneficia de terapie.

Comentarii Facebook