Joi 2 Iulie

Fumatul și țigările electronice, pericol de coronavirus: Dacă fumează cineva lângă tine te poate îmbolnăvi


Prof.dr. Florin Mihălţan, medic primar pneumolog la Institutul de Pneumologie Marius Nasta din Bucureşti, a declarat că dacă cineva fumează în apropiere și are coronavirus, îi poate îmbolnăvi pe ceilalți.

Este clar ca fumătorii au o predispoziție, sfatul meu este sa se gandeasca la încetarea fumatului. Aceasta predispozitie de a face viroze sunt raportate pentru fumatori pentru ca fumatul scade imunitatea. Tigara electronica are și ea un potențial de infectare atunci cand se suflă aburul. 

Ceaţa pe care o crează acei vapori este potenţial contaminată, la fel ca picăturile de salivă pentru cei din jur, dacă individul respectiv este o sursă de contagiune.

Dacă un fumător infectat cu coronavirus, dar fără simptome, ar renunţa la ţigări, ar putea identifica mult mai rapid semnele boli.

Știu că mulţi fumători se vor supăra de ceea ce urmează să spun, sunt tot timpul întrebat, având în vedere predispoziţia acestor eşantioane de a face boli severe, ce trebuie să facă să evite evoluţia. Ce le voi spune nu le va conveni, e momentul să se gândească la întreruperea fumatului. E un mod protectiv. Nu e valabil numai pentru coronavirus, aceeaşi predispoziţie de a face viroze de la virus gripal până la alte tipuri de infecţii sunt raportate pt fumători. Ţigara electronică, sunt cercetători britanici care spun ca vaping-ul, aceşti vapori de la tigara electronică au potenţial de contaminare. Pentru că noi ştim că picătura de salivă, care e emanată la momentul strănutului, este cea care transmite”, a transmis medicul pneumolog, la emisiunea lui Marius Tucă, de la Mediafax.

Comentarii Facebook