Joi 30 Iunie

Florin Cîțu ia în calcul propunerea privind vaccinarea obligatorie: „Vom vedea care este cea mai bună variantă!”


Scandal uriaș după ce Guvernul a propus vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru persoanele din sectoarele esențiale, prin vocea consilierului onorific al premierului, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății. 

Măsura îi vizează, în primul rând, pe medici, profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

Totodată, imunizarea obligatorie ar putea fi impusă și pentru persoane vârstnice sau bolnavii de cancer.

Este o propunere făcută și premierului și care va fi discutată și în Guvern și în Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar aceasta propunere, în concordanță cu evaluările grupului tehnico-științific, vedem dacă va fi adoptată sau nu!”, a declarat Nelu Tătaru. 

Premierul Florin Cîţu nu s-a pronunțat în favoarea sau împotriva ideii, dar vrea testarea periodică pentru medici, profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

Vom vedea care este cea mai bună măsură, dar clar vom cere testare. Am înțeles că 70% din personalul medical este vaccinat, dar vom dori să fie cel puțin testat. Vom vedea care este cea mai bună variantă”, a declarat și premierul. 

Discuțiile au loc în contextul în care, în ultimele 24 de ore, numărul cazurilor noi de COVID 19 a explodat. Peste 4.000 de persoane au fost confirmate cu virusul SARS-COV-2, iar rata de pozitivare se apropie de 9%.

Au fost raportate 83 de decese, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Specialiștii spun că de la o săptămână la alta avem o creștere medie de 50% a numărului de cazuri. Păstrând aceasta creștere, Capitala, Clujul și Timișoara vor intra în scenariul roșu la începutul lunii octombrie, atrage atenția cercetătorul Octavian Jurma.


Comentarii Facebook