Expertul în sănătate al UBB Cluj, Răzvan Cherecheș, avertizează despre pericolul COVID , care ne pândește la finalul verii


Tulpina Delta face ravagii în toată lumea, fiind responsabilă pentru explozia cazurilor de COVID-19. În Israel, situația epidemiologică pare să fie scăpată de sub control de autorități, deși un procent semnificativ din populație s-a vaccinat. Nici în Germania lucrurile nu stau mai bine, astfel că numărul cazurilor cu tulpina mutantă s-a triplat în ultimele două săptămâni. 

Răzvan Cherecheș, profesor de Sănătate Publică la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, trage un semnal de alarmă cu privire la pericolul care îi pândește pe români la finalul verii.

Ce pot păți persoanele care nu sunt vaccinate

Fostul consilier onorific al Ministerului Sănătății a făcut pe pagina sa pe Facebook un apel la cetățeni care nu s-au vaccinat. Potrivit specialistului în sănătate publică, această categorie de persoane este mult mai expusă să se infecteze și să dezvolte o formă gravă cu tulpina Delta.

Numărul de cazuri noi a început să crească în Israel, datorită tulpinii Delta. Datorită faptului că peste 60% din populația adultă din Israel este complet vaccinată, numărul de internări și decese nu a crescut - cazurile noi au simptome ușoare sau moderate atunci când tulpina Delta va deveni majoritară și la noi (cel mai probabil din august încolo), cei nevaccinați vor fi loviți puternic - vom vedea o creștere a numărului de internări și decese din rândul populației nevaccinate.

Singura modalitate de protecție împotriva tulpinii Delta este vaccinarea”, scrie Răzvan Cherecheș pe Facebook.


Comentarii Facebook