Există posibilitatea să se revină la învățământ online? Anunțul făcut de ministrul Sănătății



Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, din cauza infecției cu noul coronavirus, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. 

Pentru învățământul online, solicitarea trebuie făcută la ministerul Educației, pentru că el se ocupă de acest lucru. Nu cred că este în momentul de față un context medical, de sănătate publică, care să pună într-un fel problema învățământului online. În momentul de față avem o incidență scăzută a infecției cu noul coronavirus”, afirmă Alexandru Rafila, potrivit Mediafax. 

Ministrul Sănătății mai spune că asistența medicală este ambulatorie, nu mai este spitalicească. 

Nu sunt elemente care, din punct de vedere medical, să justifice într-un fel revenirea la învățământul la distanță, este o chestiune care cred că este foarte clară pentru toată lumea”, adaugă Rafila. 

Potrivit ministrului Sănătății, îmbolnăvirile la început de an școlar sunt o situație obișnuită. 

Este o situație obișnuită, după începerea școlii. Nu uitați că școala a început cu două săptămâni mai devreme în acest an, iar aceste două săptămâni sigur că au dus și la creșterea incidenței virozelor respiratorii, fără să existe probleme legate de acordarea asistenței medicale”, încheie ministrul Sănătății. 

Comentarii Facebook