Miercuri 24 Aprilie

Epidemiologul clujean Geza Molnar sfătuit să nu își ”mai bată gura despre pandemie!”. ABIA acum a vorbit liber și a spus MULTE - VIDEO


Epidemiologul clujean, Geza Molnar, a făcut declarații incendiare despre pandemia COVID și vaccinare.

Pandemia există, iar coronavirusul SARS-COV 2, indiferent că această denumire este de moment, dar acest virus există într-un cadru de dezvoltare naturală. Coronavirusurile în regnul animal sunt cunoscute de la începutul anilor 1960.

Ca părere personală, virusurile indiferent care ar fi, al rujeolei, gripei sau coronavirusului, nu au nicio intenție ca să omoare pe toată lumea. Nu va veni sfârșitul lumii. Singura lor posibilitate de supraviețuire este transmisibilitatea. Virusul rujeolei este cu o transmisibilitate de 97%, dar viitorul Delta, posibil, va avea o transmisibilitate mai mare, dar gravitatea nu va fi mai mare. 

Dacă nu vom judeca această pandemie, care nu poate fi negată, sub aspectul deciziilor și sub aspectul comportamentului, ca și o problemă naturală, ca și boală emergentă, vom ajunge la toate nivelurile acelea de abuzuri, care se produc în întreaga lume, respectiv în lumea civilizată, condusă de o elită foarte subțire de 1-2% din lumea civilizată europeană, Nord americană. Excesele pot fi foarte bine explicate din punct de vedere politic, în cadrul unui concept de mare resetare. Nu voi aborda aspectele politice. 

La ora actuală sunt 30 de vaccinuri în uz. Spun în uz, pentru că unele sunt aprobate de SUA, altele de Europa, China și-a aprobat vaccinurile proprii, Brazilia și India au produs vaccinuri. 

La noi, în momentul de față, avem trei tipuri de vaccinuri. Unul este bazat pe ARN Mesager, altele două sunt cu vehicul adenoviral, iar al treilea care s-a tot promis, dar la noi nu a intrat, este cu vaccin corpuscular omorât, adică virus total dar omorât. 

Problema se pune în felul următor sub aspectul patologiei generate. Reactivitatea individuală prin acea furie care produce pneumonia virală, care induce apoi treptat problemele de coagulare vasculară și alte lucruri, pe care nu le cunoaștem deplin, cu afectare neurologică, deci neuronală, este o boală cu o mortalitate aparentă de 3,2. Spun aparentă pentru că nu știm în mod normal câte infecții au existat. 

Vaccinarea a 75% din populația globului nu va fi realizată niciodată, dar în schimb călărirea, să spun așa neacademică, și impunerea cu diferite reglementări absolutamente neconstituționale sau neetice sau nemorale, fără nicio discuție pune problema unei dictaturi, de ce să mă feresc. 

Nu sunt antivaccinist. Pot dovedi în ce 50 de ani de activitate profesională, dar sunt adeptul vaccinării corecte pe bază de indicație și recomantare medicală personalizată și cu acceptarea informată a persoanei supuse acestui act medical. 

Noi, în România, am scos practic vaccinarea din sfera medicală. Completamente. Cineva a amintit cele 15 minute de observare post-vaccinală. Păi 15 minute este mult, e belșug, dar ce să zici la caravanele de corturi, unde de pe geamul autoturismului te vaccina. Nu există o vaccinare care să fie 100% eficace. Aceste vaccinuri din România au eficiență anti-epidemică decât de 60% și nu este singurul mijloc de a stopa manifestarea epidemica. 

Se poate că va urma un val patru, cu Delta, pentru că întreaga Europă este plină cu Delta. Nu se poate să fie cu altceva. Nu avem mobilitate așa mare pe Africa și Peru, cât avem pe Marea Britanie, Spania și Italia. 

Aceste prognoze s-au bazat, pe întregul parcurs al pandemiei, pe informația transmisă de autorități, care nu era altceva decât înspăimântarea și amenințarea populației ba cu una, ba cu alta. 

De ce 1,5 metri, 2 metri, 4 metri, 75% din efective, 50% din efective, de ce am schimbat 1,5 la mie incidență pe 14 zile, cu acea de 2 la mie? Am înțeles de ce s-a ridicat acel 3 la mie, la 6 la mie! Pentru ca Bucureștiul să nu intre în carantină. Totul este bazat pe niște decizii care nu au nimic cu medicina, deși în conștiința multora din noi s-a împlântat conceptul acela de dictatură medicală. Vă rog să mă credeți, nu este dictatură medicală. Sub acest aspect medicii ori că tac, pentru că au motive, ori că sunt ”yes man”, care aprobă niște anomalii care încalcă cu multă putere atât drepturile omului, cât și etica și morala, atât medicală, cât și administrativă.

Am reținut expresia că fiecare individual să își evalueze riscul. Acesta este mijlocul cel mai bun de prevenție în momentul de față. Nu spun că să nu vă vaccinați, dar aș vaccina dacă aș fi vaccinatorul așa încât să vă cunosc, pe baza vieții dvs, a patrologiei, a comportamentului dvs, a mobilității sociale și să am posibilitatea să vă vaccinați cu unul sau cu altul. 

Dacă erați în locul lui Arafat, ce ați fi făcut?

Aș fi considerat un fenomen natural de emergență. Toți cei care erau asimptomatici descoperiți prin PCR nu m-ar fi interesat. S-ar fi rezolvat la nivelul asistenței medicale primare, cu un paracetamol sau un antiinflamator.

Pe cei care necesitau internare în spital i-aș fi abordat sub aspectul terapeuticii de reechilibrare biologică, în primul rând, iar la cei de la Terapie intensivă nu aș fi insistat, pentru că pe toată lumea am umflat cu intubarea și cu respirația mecanică asistată. Motiv pentru care cunosc situații în care, deși a fost internat cu Covid, nu a murit de Covid, ci de infecţii nosocomiale cu klebsiela. Cu mult mai simplu ar fi trebuit să fie abordată toată problema și nu am fi nenorocit..., dar nu intru la acest capitol. 

Cu îngrădirile privind vaccinarea divizăm societatea în două. Între vaccinați și nevaccinați. Unul poate să meargă sâmbăta și duminica la supermarket, altul de luni până sâmbătă. Va sta la nunta de la țară nașul ca să verifice certificatul de vaccinare, pentru că s-a reglementat că pot participa 150, dacă sunt toți vaccinați. Deci nu sunt de acord. Nu este o dictatură medicală, pentru că nu medicii au decis. 

Eu, în februarie, am fost sfătuit ”Domnule, taci din gură. Nu îți mai bate gura!”, dar nu medicii mi-au spus”, a declarat epidemiologul Geza Molnar, la Dezbatere publică: pandemia - ce s-a făcut și ce ar trebui să facem?.

Acesta a spus că europenii apreciază că sunt de 5 ori mai mulți infectați, decât ceea cei cunoscuți, iar americanii că ar fi de 4,3 ori mai mulți.

Comentarii Facebook