E bine să umbli dezbrăcat în faţa copilului tău? Ce spun experţii

 

Foarte mulți părinți nu își fac probleme și umblă dezinhibați, fără haine, în fața copiilor. 

 

Pâna la vârsta de doi ani, este puţin probabil ca un copil să facă diferenţa dacă eşti îmbrăcat sau gol. După această vârstă, însă, copilul începe să devină conştient de părţile anatomice ale corpului, inclusiv de organele sale intime. Întrebarea este dacă şi tu te simţi confortabil atunci când copilul te vede dezbrăcat, opinează Susanne Ayers Denham, psiholog.

 

”Unii părinţi sunt foarte deschişi în privinţa nudităţii faţă de copii, văzând acest lucru ca pe o modalitate de a-i învăța să accepte propriile lor trupuri. Unii, consideră că este bine copii să-şi vadă părinţii de acelaşi sex dezbrăcaţi, în timp ce alții cred că orice nuditate este problematică, întrucât ar putea transmite copilului mesaje cu conotaţii sexuale sau să stimuleze prematur sexualitatea la copii”, relatează specialistul pentru portalul babycenter.com.

 

În jurul vârstei de 3,5 – 4 ani, copilul începe să facă diferenţă între corpul tatălui şi cel al mamei. Apoi, mai există şi curiozitatea, dar şi zecile de întrebări care îţi sunt adresate zilnic, pe diferite subiecte.

 

”Odată ce copilul începe să manifeste interes pentru propriile părţi ale corpului, este probabil momentul să eviţi să-i schimbi scutecul ori să-l dezbraci în pielea goală în public. În acest moment este bine să înveţi copilul că nudititatea în public nu este un lucru politicos şi nu face parte din regulile unei societăţi contemporane”, sugerează psihologul.

 

”În acelaşi timp, dacă copilul începe să reacționeze la goliciunea ta cu semne de jenă, cum ar fi zâmbete stupide, chicoteli, să-şi astupe ochii cu mâna sau să manifeste un interes sporit, este tocmai momentul oportun să nu îţi mai arăţi goliciunea în faţa lui”, este de părere specialista.

 

Sursa: unica.md

Comentarii Facebook