După ce APARENT am scăpat de COVID, Clujul este acum sub un val de răceli / viroze. Cum se manifestă


Clujul este acum sub un val de viroze / răceli, declanșate cel mai probabil de faptul că nu se mai poartă mască. Nimeni nu știe câte cazuri sunt, dar medicii estimează că numărul este foarte mare.

Val de viroze în Cluj, după ridicarea restricțiilor din pandemia de COVID-19

Siptomele raportate de pacienți sunt: dureri de gât, dureri de cap, stare de oboseală, tuse, febră (uneori) și secreție nazală. Boala se manifestă brusc și nu debutează ca o viroză tradițională.

Medicii de familie primesc telefoane zilnic de la pacienți, dar nimeni nu se mai testează pentru a se ști despre ce este vorba.

Colegele mele toate sunt răcite. Au exact aceleași simptome ca și mine: durere de gât puternică și tuse productivă, plus că și mulți clienți prezentau aceleasi simptome, deci e o viroză care a luat din plin Clujul”, ne-a spus un pacient.

Faptul că nu se mai poartă măști nicăieri și nu se mai cere certificatul COVID a făcut ca oameni vaccinați și nevaccinați să vină în contact, ceea ce ar justifica acest val de viroze puternice. 

Problemele au apărut la scurt timp după ridicarea restricțiilor.

Daca aveti dureri de gat puternice, nu luati tratatment "dupa ureche", ci apelati la sfatul medicilor. Chiar in cazul unor simptome usoare, nu abuzati de medicamentele obisnuite pentru raceala. In cazul in care dupa 2-3 zile simptomele nu se amelioreaza, este recomandat sa mergeti la medic.

Comentarii Facebook