Vineri 27 Ianuarie

Descoperire revoluţionară în medicină: Un test de sânge care poate detecta cancerul


Descoperire revoluționară care ar putea stopa evoluția tipurilor de caancer și prin urmare vindecarea celor bolnavi! Testul Galleri, o analiză de sânge ar putea depista tipurile de cancer înainte să apară simptomele. 

Astfel, diagnosticate în faze timpurii, marea majoritate a formelor de cancer sunt curabile. Până acum, aproape șapte mii de persoane au fost testate. Pentru 92 dintre voluntari, rezultatul a arătat că au un risc crescut de cancer, iar testele ulterioare au confirmat că 35 dintre ei au tumori sau cancer de sânge. 

Testul se foloseşte sub forma unui studiu clinic extins, dar deja pe scară largă în Marea Britanie. Datele pe câteva sute de mii de persoane, în comparaţie cu aproape 7.000 câte am avut în acest studiu, vor fi disponibile anul viitor. Ne putem aştepta ca în urma publicării acelor date, mult mai consistente, să putem să avem mai multe informaţii despre cum acest test de sânge poate să fie folosit complementar cu mijloacele actuale de screening pentru depistarea precoce a mai multor tipuri de cancer”, a declarat Marius Geantă, preşedintele Centrului de Inovaţie în Medicină, potrivit Antena3. 

Este important pentru că depistând şi diagnosticând în stadii timpurii probabilitatea de vindecare a cancerului este foarte mare. Numai că, în acest moment, sunt disponibile date ştiinţifice pentru trei tipuri de cancer: de col uterin, colo-rectal şi de sân pentru care se pot face programe de screening şi depistare precoce”, a mai declarat acesta. 

Sursa foto: Hepta - Ferrari Press Agency / University of Warwick

Comentarii Facebook