De ce să consumi Chefir și cum îl prepara acasă

 

Chefirul este mai bine tolerat decât laptele dulce și are puține calorii, circa 50 la 100 de grame.

 

Ciuperca de chefir poate fi cumpărată de pe diverse bloguri și site-uri de specialitate. Mulți “crescători” o oferă însă gratuit, întrucât se înmulțește foarte repede. Ciuperca, originară din Tibet, arată ca o conopidă.

 

Pentru prepararea chefirului, adăugați 1-2 lingurițe din ciuperca de chefir în 200-300 ml de lapte și lăsați între 8 și 24 de ore la fermentat (în funcție de temperatura mediului ambiant). Recomandat este să nu atingeți ciuperca de metale. După încheierea fermentației, strecurați laptele printr-o sită cu orificii cât mai mici. Spălați ciuperca sub jet de apă rece, după care amestecați-o iar cu o nouă porție de lapte crud. Este nevoie să procedați așa în fiecare zi, altfel ciuperca nu se mai dezvoltă. O ciupercă sănătoasă este albă ca laptele și, în două săptămâni, volumul ei se dublează, moment în care trebuie împărțită în două, scrie doctorulzilei.ro.

 

Rușii obișnuiau să-l întrebuințeze în spitale și sanatorii pentru a trata dereglările metabolice, ateroscleroza, tuberculoza și dereglările gastrointestinale.

 

Chefirul e util și în tratarea insomniilor, nevrozelor și chiar în ameliorarea unor afecțiuni dermatologioce (psoriazis, herpes).

 

 

Comentarii Facebook