Cum să ne protejăm de gerul extrem. Sfaturi esențiale de la medicul Tudor Ciuhodaru


Doctorul Tudor Ciuhodaru a prezentat câteva metode esențiale pentru a trece cu bine de temperaturile scăzute din această perioadă. 

În această perioadă temperaturile sunt foarte scăzute în mai multe zone din țară. Chiar în această dimineață, joi, 9 februarie, au fost înregistrate -31 de grade Celsius la Întorsătura Buzăului. În astfel de condiții este important să avem mai multă grijă de noi și să nu ne expunem pe o perioadă îndelungată frigului. 

Ce ne sfătuiesc specialiștii când vine vorba de temperaturile scăzute

Doctorul Tudor Ciuhodaru a dat astfel câteva sfaturi cu privire la ce putem face pentru a nu ne expune pericolelor care apar atunci când este foarte frig afară. 

Ar trebui să ne protejăm de vânt, să evităm deplasările dimineaţa şi seara, când este foarte frig şi să evităm expunerea prelungită la frig, măcar prin repaus de câteva minute, în instituţii publice încălzite, în magazine, acolo unde este puţin mai cald”, a spus acesta.

De asemenea, medicul ne recomandă să nu consumăm alcool în această perioadă. „Pe de altă parte, mare atenţie. Nu consumaţi alcool! Alcoolul nu ne este prieten în această perioadă. Peste 50% din cauzele de hipotermie pe care le-am tratat, au fost pe fondul consumului de alcool. Provoacă vasodilataţie, accentuează pierderea de căldură, ne face să apreciem cu dificultate pericolele”, a explicat medicul. 

Totodată Tudor Ciuhodaru atrage atenţia părinţilor să nu îi lase singuri pe cei mici în maşină. „Atenţie şi la cei mici! Nu îi lăsaţi singuri în maşină pentru că pot fi foarte repede afectaţi de aceste variaţii termice”, a apunctat doctorul, potrivit Antena 3 CNN


Comentarii Facebook