Miercuri 24 Aprilie

Creatina, suplimentul preferat de atleți și sportivi. Ce este și ce beneficii aduce organismului. Există efecte secundare?


Creatina este suplimentul de performanță sportivă preferat de tot mai mulți sportivi. În ciuda beneficiilor susținute de cercetările sale, unii oameni evită creatina deoarece își fac griji că este dăunătoare pentru sănătatea lor.

Creatina este folosită de cei mai mulți oameni pentru a pune masă musculară, pentru recuperări rapide, îmbunătățirea memoriei de scurtă durată ori chiar pentru atingerea unor noi recorduri personale atunci când vine vorba de exerciții. Iată ce trebuie știut despre acest supliment popular.

Ce beneficii are creatina pentru organism

Creatina se găsește în pește și carne. Acest compus natural are numeroase beneficii pentru organismul uman și este un aliat de nădejde pentru persoanele care își doresc să aibă o rezistență sporită în timpul antrenamentelor.

O informație mai puțin știută este că creatinei este mai eficientă în cazul persoanelor vegetariene. În urma unui studiu s-a ajuns la concluzia că un om care nu consumă carne a câștigat 2,4 g de masă musculară în aproximativ 8 săptămâni.

Pe lângă faptul că va crește masa musculară, creatina este foarte bună pentru forță și performanță. Aceasta te va ajuta să ajungi la noi recorduri personale datorită combinației de masă musculară și forță.

Cu atât mai mult, creatina are efecte bune pentru recuperare, dar și pentru reaprovizionarea de glicogen. Datorită acesteia te poți întoarce mai repede la antrenamente.

Când este bine să consumi creatină?

În urma unor studii, s-a ajuns la concluzia că este cel mai bine să consumi creatină după antrenament, asta pentru că hormonii anabolici sunt la un nivel mai ridicat atunci decât în mod normal.

Deși are multe beneficii, creatina are un efect secundar, destul de întâlnit printre utilizatori

Persoanele care consumă zilnic creatină se pot confrunta cu creșteri nedorite în greutate. Într-un studiu, o săptămână de consumat 20 de grame/zi de suplimente de creatină a crescut greutatea corporală a participanților cu aproximativ 1-3 kg.

Creatina îți poate fi un aliat de nădejde în cazul în care iubești sportul și îți place să mergi la antrenamente. Aceasta te poate ajuta să evoluezi și să te bucuri de realizări personale pe care ți le dorești.

Comentarii Facebook