Cozonaci de Paște cu 16 aditivi, găsiți în magazinele din România. Aveți grijă ce cumpărați din supermarket!
Organizația de protecție a consumatorilor InfoCons a realizat recent un studiu despre cozonacii comercializați în magazinele din România.
Infocons a ales să compare mai multe preparate de tip cozonaci cu nucă și cacao, vânduți în magazine cu ocazia sărbătorilor de Paște.
Au fost analizați următorii cozonaci:
- Metro Cash&Carry Romania SRL – ARO Cozonac cu umplutura cu nucă și cacao
- Auchan România SA – Auchan Cozonac cu nucă si cacao
- Carrefour România SA – Carrefour Cozonac Nucă – Cacao
- Lidl Discount SRL – Tastino Cozonac cu nuca, rahat si stafide
- Kaufland România SCS – Kaufland Cozonac cu nuca, stafide, rahat si cacao
- Grande Dolceria SRL – Kaufland Cozonac cu nuca, stafide, rahat si cacao
- Vel Pitar SA – Vel Pitar Cozonac cu nuca
- Grewe SRL – Grewe Cozonac cu nuca si cacao
- Primo Prod SRL – Primo Cozonac cu crema de cacao si nucă
- Dobrogea Panificatie SRL – Dobrogea Cozonac cu nucă si cacao
- Boromir IND SRL – Boromir Cozonac crema cu nucă și cacao
Astfel cei de la Infocons au găsit produse cu până la 16 aditivi pe rafturile magazinelor.
- Carrefour Cozonac Nucă – Cacao cu 16 aditivi
- Vel Pitar Cozonac cu nucă cu 9 aditivi
- Tastino Cozonac cu nuca, rahar si stafide cu 9 aditivi
- ARO Cozonac cu umplutura cu nuca si cacao cu 8 aditivi
- Primo Cozonac cu crema de cacao si nuca cu 6 aditivi
- Kaufland Cozonac cu nuca, stafide, rahat si cacao cu 6 aditivi
- Dobrogea Cozonac cu nuca si cacao cu 6 aditivi
- Auchan Cozonac cu nuca si cacao cu 3 aditivi
- Boromic Cozonac crema cu nuca si cacao cu 2 aditivi
- Grewe Cozonac cu nuca si cacao cu 1 aditiv
Cele mai frecvente E-uri
- 70% dintre produsele studiate au avut în componență mono și digliceride ale acizilor grași (E471);
- 70% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);
- 60% dintre produsele studiate au avut în componență carbonat de potasiu (E160a);
Nici la capitolul zahăr nu stăm mai bine, studiul indicând că produsele analizate au 13 g și 26 g pentru 100 de grame de produs! Organizația Mondială a Sănătății recomandată 25 grame/zi.

5 Comentarii