Cluj: Relatare SAVUROASĂ de la vaccinarea Drive Through. A rămas o doză și au oprit o mașină în trafic pentru a nu se pierde


Florin Moroșanu, voluntar la centrul de vaccinare drive through din Cluj-Napoca, a relatat ce eforturi se fac pentru a nu se pierde nicio doză de vaccin. 

De săptămâna asta m-am temut puțin. La Drive Through Sala Sporturilor a început de luni și rapelul în paralel cu vaccinarea la prima doza. Luni și marți a fost vânt și ploaie. Da un vânt ca am crezut ca ne răstoarnă corturile în anumite momente. Miercuri și joi o ploaie măruntă fără oprire. Și vânt din când în când, bonus. Dacă ar fi fost doar vremea dificila nu era bai mare dar zilnic sunt alte situații. Ieri a fost una din zilele.. complicate. Când ploua se poate lucra doar sub cort unde intra nu mai mult de doua mașini. Asta din start reduce fluxul. Buun, pe la 11 internetul începe sa scârțâie, apoi cade complet. Vin băieții lega, dezlega cabluri se mișcă cât pot de repede dar e în alta parte baiul. O rezolva cumva și pleacă. Apoi pica site ul mare. Nu mai depinde de noi. Deja parcarea era plina. Ma gândeam ca va începe careva sa claxoneze. E o presiune urata și nu prea avem ce face. Merge un voluntar la fiecare mașina și explica situația iar între timp revine site ul. 

Ploua impersonal. În corturi când ploua avem lumina de la bec. Adică de la neon. E cel mai albastru albastru posibil. După o ora vezi lumea complet albastra. Deși unii pacienți stau în parcare, în mașină uita sa completeze formularele care sunt date la intrare. Din nou stam sa le completeze. 

La finalul zilei pentru a nu se pierde dozele se formează grupuri de 6 și apoi se deschide flaconul, în flacon fiind 6 doze. Cumva, la ultimul grup cineva a fost numărat de 2 ori și ne rămâne 1 doza. Pana acum de când este deschis centrul nu am pierdut un vaccin. O asistenta își ia umbrelă și merge în strada. Face cu mana, opreste o mașină. Apoi pleacă masina, mai oprește inca una, pleacă și aceea. La a treia mașina avem un câștigător. Se vaccinează și aceasta persoana și ziua se înscrie cumva bine. Azi a ieșit soarele. La 8.00 parcarea e plina. Dintre ai noștri, 2 răciți de la vremea nesuferita de până acum, unul nu mai vine de luni. Suntem în grafic, într o luna au fost administrate peste 15.000 doze de către aceasta echipa. Lumea se vaccinează bine, suntem responsabili iar când cand greșim va rugam sa fiți împăciuitori cu noi”, a relatat Moroșanu, voluntar la centrul de vaccinare.

Până acum, 14.519 oameni s-au vaccinat la centrul drive though de la Sala Sporturilor ”Horia Demian”. Aproximativ 1000 de oameni se imunizează zilnic acolo, fără programare, dar din autoturism.

Comentarii Facebook