Clinica de Pneumologie Cluj este plină de pacienți COVID. Majoritatea sunt nevaccinați


Medicul Vasile Mureșan, șeful Clinicii de Pneumologie Cluj, a spus că se simte o ușoară reducere a numărului de pacienți, dar nu și la Clinica pe care o conduce și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj.

Acum, chiar dacă scade ușor presiunea pe sistem, la noi și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase se concentrează cele mai grave cazuri. La noi, terapia intensivă e la capacitate maximă. Cele opt locuri sunt pline în permanență, iar cele 50 de locuri de pe secțiile COVID sunt și ele aproape pline. 

În medie, un pacient stă pe secția ATI COVID 2 - 3 săptămâni. Procentul deceselor este de 60 - 70%. Grav este și că toți sunt nevaccinați. Pe secția COVID, sunt 90% persoane nevaccinate”, a explicat medicul Vasile Mureșan, șeful Clinicii de Pneumologie Cluj.

Clujul are tratament cu anticorpi monoclonali

Acesta a spus că spitalul pe care îl conduce a primit și zece doze de anticorpi monoclonali, dar aceștia pot fi folosiți în anumite condiții.

Acești anticorpi au indicații precise. Pacientul trebuie prins în primele 7 zile ale bolii și să nu fie dependent de oxigen. Avem 10 doze, dar pacienții care vin sunt gravi și nu le prea putem folosi. Oamenii stau mult acasă, până când starea lor se agravează. E multă manipulare și dezinformare, iar bolnavii nu mai știu ce să creadă”, a mai spus medicul Mureșan.

Acesta a spus că 300 de morți pe zi în țară este încă foarte mult.

Comentarii Facebook