Chinezii anunță că virusul COVID-19 este o combinație între SARS și HIV


Chinezii au precizat că virusul COVID-19 e ca o combinație, în unele cazuri letală, de SARS și HIV. 

Acest virus afectează și plămânii, și sistemul imunitar. De asemenea, este foarte posibil, spun cercetătorii chinezi, ca aparatul respirator să sufere leziuni ireversibile chiar și în cazul pacienților vindecați. Datele au fost colectate în urma autopsiilor făcute bolnavilor care au contractat virusul și n-au mai putut fi salvați.

Luăm în considerare și această observație, cum am luat toate observațiile care au venit de acolo. Vineri am avut o întâlnire cu secretarul I și II de la Ambasada Chinei, unde am discutat situația de la dânșii. Ne-au asigurat că toată experința lor va fi împărtășită în această săptămână într-o audioconferință și faptul că ei ajung, potrivit declarațiilor dânșilor, la zero cazuri noi în această săptămână, urmând să-și trateze doar cazurile vechi, cred că este o experiență care ne poate ajuta”, a declarat Nelu Tătaru - secretar de stat în Ministerul Sănătății, conform Digi 24.

Acesta a spus că în România nu a fost nevoie să fie aplicate tratamente agresive, precum sunt cele pentru pacienții de HIV. Nelu Tătaru a spus că pacienții din România nu au avut forme atât de grave.

Comentarii Facebook