Cele mai nesigure alimente pentru consum! Lista fructelor și legumelor care conțin cele mai multe pesticide


Este important să fim conștienți de prezența pesticidelor în alimentele pe care le consumăm și să înțelegem impactul lor potențial asupra sănătății noastre, spun specialiștii în alimentație. Un nou studiu realizat în SUA arată care sunt fructele și legumele care conțin cele mai multe pesticide.

În special la fructele și legumele care nu sunt organice au fost detectate valori mari de pesticide.

La căpșune au fost detectate cele mai mari urme de reziduuri. Acestea provin de la tratamentele care sunt folosite sau de la insecticide.

Lista este completată de mere, pere, struguri, varză spanac sau piersici, potrivit studiului realizat în SUA.

Pe de altă parte, pe lista alimentelor cât mai curate se află ceapa, spanacul, porumbul și ananasul.

Este important să subliniem că aceste informații nu înseamnă că ar trebui să evităm complet consumul de fructe și legume. Spălarea și curățarea adecvată a acestora poate reduce nivelurile de pesticide, iar alegerea de produse organice sau provenite din surse de încredere poate fi o opțiune pentru cei care doresc să minimizeze expunerea la pesticide. 

Pentru a elimina riscurile asupra sănătății, specialiștii recomandă să spălăm foarte bine, cu apă rece, toate aceste fructe și legume și să le decojim acolo unde este posibil, să spălăm foarte bine mâinile, dar și ustensilele pe care le folosim în momentul în care pregătim masa cum ar fi blatul de lucru sau cuțitele.

Comentarii Facebook