Cel mai sănătos obicei care ne curăță creierul. Medicul Vlad Ciurea a explicat care este secretul unei minți brici


Stresul și problemele multiple îi fac pe români să fie tot mai interesați de bunăstarea mentală. Medicul Vlad Ciurea a recomandat un obicei extrem de sănătos de ”reparare” a creierului.

Potrivit spuselor medicului Vlad Ciurea, odată cu trecerea timpului, pe creierul nostru se depun așa zisele ”deșeuri”. Neeliminate la timp, acestea pot duce la dezvoltarea unor boli periculoase, precum Alzheimerul, dar și multe altele.

Somnul și odihna corespunzătoare fac minuni pentru creier, a spus medicul. Cercetările recente au demonstrat că somnul este cel care poate curăța creierul de beta-aminoide, adică de proteinele în exces care duc la dezvoltarea Alzheimerului. 

Un alt lucru care stimulează creierul sunt rebusurile sau orice alt joc de concentrare.

De asemenea, puzzle-urile și șahul sunt și ele activități care solicită creierul într-un mod pozitiv și care îl ajută să fie activ. În plus, orice altă activitate care presupune gândirea și logica este perfectă, mai ales dacă este întreprinsă în mod repetat.

Medicul Vlad Ciurea nu i-a uitat nici pe cei mai în vârstă. Persoanelor trecute de 60 de ani, acesta le recomandă să evite cât mai mult izolarea. Pentru ele se impune circulația, călătoritul și chiar învățarea de limbi străine, acolo unde este cazul.

Comentarii Facebook