Alexandru Rafila, „săgeți” la adresa medicilor: „Nu mai putem plăti în continuare, fără să existe criterii de performanță pentru medici!”


Alexandru Rafila a vorbit în cadrul unei conferințe despre prioritățile pe care Ministerul Sănătății le are pentru anul următor. Ministrul Sănătății nu a ezitat să precizeze și faptul că lucrurile nu mai pot decurge așa cum se întâmplă acum când vorbim despre salariile medicilor. 

Salariile medicilor din România sunt cu „mult” peste salariul mediu și comparabile cu cele din restul țărilor central și est-europene. Potrivit unui raport al Organizației pentru Dezvoltare și Cooperare Economică (OECD), medicii câștigă, în întreaga Europă, peste nivelul mediu de salarizare, cu toate acestea, personalul sanitar, inclusiv medicii specialiști, generaliști și asistentele rămân în mare parte nemulțumiți de salariile și condițiile de muncă. 

„Încă un lucru pe care trebuie să-l spun este faptul că nu putem plăti în continuare fără să existe criterii de performanță pentru personalul medical. 

De exemplu, dacă eu am într-un spital un chirurg care face trei operații pe lună și altul care face 50 de operații pe lună, noi îi plătim la fel. 

Ori această plată pe bază de performanță ar trebui să existe”, a spus Alexandru Rafila în cadrul unei conferințe.

Comentarii Facebook