Ce este ”Psihoza Groșan”! Un pacient a refuzat oxigenul la UPU. Medicii l-au lăsat fără, până când s-a convins că oxigenul nu-l omoară


Şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea, a spus că din cauza celor spuse de medicul Flavia Groșan, pacienții refuză oxigenul.

Groșan a spus că în spitale sunt omorâți oamenii inclusiv prin oxigenoterapie, care ar provoca edeme cerebrale. Acum personalul de la urgență are dificultăți în a-i convinge pe pacienți de necesitatea administrării oxigenului, chiar dacă aceştia abia respiră.

Vă dau un exemplu concret de azi dimineaţă. Un pacient de circa 40 de ani, care era într-o stare atât de gravă încât ulterior a ajuns la ATI, intubat, şi a fost pus şi pe circulaţie extracorporală, deşi abia putea respira, s-a dat jos de pe targă implorându-ne să nu-i dăm oxigen”, a declarat Borcea, pentru Bihoreanul.

Medicii l-au lăsat pe pacient să își dea seama singur de pericolul la care se expune. ”Colegele mele, văzând că refuză oxigenul, l-au lăsat în pace. Au zis "Ok, nu vreţi? Bine, staţi 5 minute liniştit". După 5 minute, neputând respira, omul şi-a pus singur masca de oxigen", a spus acesta.

Comentarii Facebook