Ce conțin dulciurile de sub brad. Avertisment InfoCons: „Trebuie să fim foarte atenți!”


InfoCons, organizație de protecție a consumatorului, a emis un avertisment cu privire la ingredientele celor mai iubite și populare produse de Crăciun. De Crăciun cei mici primesc dulciuri și cadouri, însă știm ce conțin de fapt dulciurile de sub brad?

Un simplu cadou compus dintr-o cutie de bomboane și suc tip ceai poate ajunge până la 18 aditivi alimentari și până la 75,4 grame de zahăr. De Crăciun trebuie să fim atenți la dulciurile pe care le oferim celor mici, pentru că bomboanele și sucul tip ceai oferite drept cadou ajung până la 18 de aditivi alimentari (E-uri), iar cele mai frecvent întâlnite sunt: E330, E202, E160, E300, unele E-uri ajungând să se repete de până la 2 ori. 

Prin scanarea produselor care compun cadoul de Moș Crăciun, Aplicația InfoCons redă direct pe telefonul mobil numărul E-urilor, dar și explicitarea acestora pentru fiecare produs în parte. 

Mai mult, prin adăugarea produselor care alcătuiesc cadoul de Moș Crăciun în lista de produse salvate, avem posibilitatea printr-o simplă bifare a produselor, să aflăm cantitatea TOTALĂ de sare, cantitatea TOTALĂ de zahăr, numărul TOTAL de aditivi alimentari (E-uri), dar și de câte ori se repetă aceștia în produsele selectate. 

„Cei mici pot consuma până la 75,4 grame de zahăr, echivalentul a 15 pliculețe de zahăr!”

De asemenea, cu ajutorul calculatorului integrat în aplicația InfoCons, putem seta cantitatea de produs pe care urmează să o consumăm, iar aplicația InfoCons ne va dezvălui cantitatea de sare, cantitatea de zahăr și caloriile regăsite în cantitatea de produs selectată. 

În acest context, aplicația InfoCons ne ajută să alegem în cunoștință de cauză dulciurile pentru cadoul de Moș Crăciun, conform nevoilor și preferințelor noastre de consum. 

De exemplu, pentru un cadou simplu format din bomboane și suc tip ceai, cei mici pot consuma până la 75,4 grame de zahăr pentru 100 de grame de produs, echivalentul a 15 pliculețe de zahăr, în condițiile în care Organizația Mondială a Sănătății recomandă o cantitate zilnică de 25 de grame de zahăr. 

Pentru a nu depăși cantitatea de zahăr recomandată pe zi de Organizația Mondială a Sănătății, Aplicația InfoCons ne ajută să ne setăm preferințele de consum precum cantitatea maximă de zahăr, sare, calorii, numărul maxim de aditivi alimentari, precum și tipul de alergeni pe care ne dorim să îi evităm în produsele pe care le consumăm, se arată pe pagina InfoCons.

Comentarii Facebook