Luni 26 Iulie

CDC SUA: Cei vaccinați împotriva COVID-19 nu transmit coronavirusul


Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite, a declarat că, noile date culese de specialiști, arată că persoanele care au fost inoculate cu ambele doze ale vaccinurilor anti-COVID-19 nu transmit coronavirusul aproape niciodată, relatează Insider, conform Hotnews.

Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC.

Walensky citează un studiu CDC la care au participat aproape 4.000 de angajați sanitari din linia întâi, care s-au testat săptămânal să vadă dacă sunt infectați cu COVID-19 între luna decembrie a anului trecut și luna martie a acestui an.

Potrivit studiului, doar trei cazuri de infecții cu coronavirusul în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze în timp ce 161 dintre participanții care nu au fost inoculați s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Astfel, cei vaccinați cu cele două doze ale Pfizer/BioNTech și Moderna (n.r. vaccinul AstraZeneca nu a fost autorizat încă în SUA) au eliminat complet infecțiile detectabile - indiferent dacă au fost simptomatice sau nu - după două săptămâni.

Concluzia este că vaccinurile Pfizer și Moderna reduc cu până la 90% contagierile cu COVID-19, chiar și cele asimptomatice. Deci, cei vaccinați cu ambele doze îi vor proteja foarte bine pe cei din jurul lor de la a contracta coronavirusul.

Nimic nu este, însă, cert până când nu se vor face studii mai aprofundate, iar americanii recrutează mii de studenți din SUA pentru a afla mai multe despre șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate.

Sperăm ca în aproximativ următoarele cinci luni vom putea răspunde întrebării foarte importante dacă persoanele vaccinate se infectează asimptomatic și, dacă o fac, dacă transmit infecția altora", a declarat vinerea trecută dr. Anthony Fauci în timpul unei conferințe de presă susținute la Casa Albă.

Comentarii Facebook