Câți bani vor primi medicii de familie pentru fiecare pacient vaccinat în cabinetul lor


Câți bani vor primi medicii de familie pentru fiecare pacient vaccinat în cabinetul lor. Suma tocmai a fost mărită în proiectul de guvern, astfel că medicii de familie vor face bani frumoși. În plus, aceștia vor primi și alte beneficii.

Medicii de familie vor primi mai mulți bani pentru fiecare persoană vaccinată. La cât a ajuns suma

S-a anunțat câți bani vor primi medicii de familie pentru fiecare pacient pe care îl vaccinează în cabinetele lor. Suma tocmai a fost mărită în proiectul de guvern.

Astfel, doctorii de familie care administrează vaccinuri conform schemei stabilite în strategia națională de vaccinare anti-COVID19 vor încasa câte 40 lei pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, față de 30 de lei cât se stabilise inițial, arată un proiect de OUG aflat în lucru la Guvern.

De ce a fost mărită suma

Hotărârea prin care medicii de familie vor primi cu 10 lei mai mult pentru fiecare vaccin administrat în cabinetul propriu, prevăzută în cadrul proiectului inițiat de Ministerul Sănătății, urmărește creșterea ratei de vaccinare la nivel național într-un timp cât mai scurt prin darea posibilității ca românii să se vaccineze cât mai aproape de casă.

Suma primită de medicii de familie pentru fiecare pacient vaccinat este justificată, conform propunerii legislative, întrucât întreaga activitate a acestora presupune informarea, programarea la vaccinare, administrarea  vaccinului, monitorizarea celor vaccinați, precum și raportarea eventualelor reacții adverse la fiecare pacient vaccinat în parte.

Medicii vor putea să încheie contracte de prestări servicii pe persoană fizică

De asemenea, proiectul are în vedere modificarea și completarea OUG nr. 3/2021 și privește stabilirea sau modificarea mai multor măsuri din domeniul sănătății. Printre acestea se regăsește inclusiv plata și calculul vechimii în muncă pentru cadrele medicale implicate în campania de vaccinare națională.

În așa fel, potrivit documentului amintit, cadrele medicale care își desfășoară activitatea în centrele de vaccinare împotriva coronavirus vor putea încheia  contracte de prestări servicii pe persoană fizică.

Ce se întâmplă cu cadrele medicale care vaccinează în spitale

În plus, în același timp, activitatea personalului medical cu pregătire superioară, pe care o desfășoară pe parcursul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului într-un spital sau o clinică de stat, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, va constitui, după cum informează proiectul propus, vechime în muncă și stagiu de cotizare. Campania națională de vaccinare a intrat în cea de-a treia etapă, destinată populației generale.

Potrivit bilanţului de vaccinare din 7 aprilie, conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva coronavirus (CNCAV), 55.339 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, 164 având reacţii adverse.

Câți români au primit a doua doză

Potrivit CNCAV, 55.339 de oameni au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, dintre care 24.901 de persoane au fost imunizate cu prima doză, 30.438 persoane fiind la cel de-al doilea vaccin, respectiv rapelul.


Comentarii Facebook