Duminica 28 Februarie

Cât durează, de fapt, imunitatea oferită de vaccinul anti-COVID?


Șeful pentru situații de urgență susține că imunitatea dobândită în urma vaccinării anti-COVID durează undeva între 7 și 8 luni de zile și mai susține că imunizarea se poate mări și poate dura până la 3 ani de zile. Raed Arafat a declarat că încă nu s-a observat o scădere a imunității la cei care au testat vaccinul.

„La acest moment, până acum, din momentul în care am început să ne vaccinăm și de când au fost testările înainte știm acum, cu cât trece timpul, că imunitatea continuă. Pentru că persoanele care au fost testate și au intrat în studii, ele în continuare sunt evaluate la numărul de anticorpi, la imunitate - dacă scade, dacă rămâne, dacă dispar anticorpii, dacă nu dispar. Cu cât trece timpul mai mult și semnalele sunt că imunitatea este valabilă și acum înseamnă că timpul se prelungește.

Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au făcut teste pentru cei care au fost vaccinați și nimeni n-a venit să zică „Atenție, a scăzut!” Și cu cât timpul trece și testele demonstrează că anticorpii sunt prezenți, cu atât valabilitatea acestei vaccinări este mai lungă. În acest moment cam asta putem zice pentru că nimeni nu poate să vină să zică cu certitudine că imunitatea durează trei ani pentru că vaccinul nu există de trei an, ci există de câteva luni.

Din cauza asta spunem pe durata imunității, dovada ei este trecerea timpului și testele care se fac pe cei care au participat la studii și care, din ce am înțeles, urmează să fie testați periodic timp de doi ani cel puțin”,a spus Arafat într-o intervenție la Digi24.


Comentarii Facebook