Cardul de sănătate devine digital! Ce se întâmplă cu cardurile în format fizic


Românii vor avea posibilitatea să dețină cardul de sănătate și în variantă electronică, potrivit Ministrului Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia-Ivan.

Astfel, cei care obișnuiesc să-și rătăcească lucrurile nu mai trebuie să se streseze, deoarece asemeni unui card bancar, cel de sănătate va putea fi ,,purtat”, în telefon, în wallet. 

De asemenea, exact ca în cazul cardurilor bancare, varianta fizică a cardului rămâne funcțională, iar cei care nu doresc să folosească cardul digital pot rămâne doar la cel clasic, fără vreo problemă. 

„Sistemul cardului de sănătate urmează să fie refăcut cap coadă. Va fi inclusiv într-un wallet în format electronic. Sistemul a fost făcut cu o tehnologie foarte veche, în urmă cu 16 ani. Nu ai cum să ți se dubleze numărul de beneficiari, să ai noi tehnologii, cu ceva ce nu s-a updatat tehnic în ultimii 16 ani. (…) Va fi atât în format fizic, cât și într-un wallet (portofel electronic – n.r.), la fel ca un card bancar.”, a afirmat Bogdan Gruia-Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, potrivit realitatea.net.


Comentarii Facebook