Bolnavii de cancer așteaptă luni de zile pentru un RMN decontat. Zilnic în România mor cel puţin 150 de români de cancer


Bolnavii de cancer din România sunt nevoiți să aștepte chiar şi cinci luni pentru a primi un diagnostic. Peste 85% dintre cei care au cancer pulmonar pierd lupta cu boala.

Cei mai mulţi pacienţi nu au acces la timp la investigaţii medicale, ori nu primesc tratamentul necesar, iar când vine vorba de un computer tomograf sau un RMN, se poate aştepta chiar şi luni bune. Zilnic la noi în ţara mor cel puţin 150 de români de cancer. Finanţarea deficitară a programelor de sănătate, lipsa specialiştilor şi a aparatelor medicale, întârzie de cele mai multe ori diagnosticul bolnavilor oncologici, scrie Antena 3 CNN.

Jumătate din populaţia ţării locuieşte în mediul rural şi accesul la servicii de specialitate este şi mai dificil", a declarat  Daciana Toma, medic de familie.

Şi dispariţia anumitor medicamente începe să ameninţe vieţile celor cu afecţiuni oncologice. Potrivit unui studiu realizat de Globocan, în România mor aproximativ 60.000 de români de cancer, peste 10.000 numai din cauza celui pulmonar.

Comentarii Facebook