Bolnavii care suferă de afecțiuni cronice, incluși pe lista celor scutiți de la plata impozitului pentru concediile medicale


Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni, că și cei care suferă de afecțiuni cronice vor fi scutiți de plata impozitului pentru concediile medicale.

Acum 4 luni,  s-a decis ca angajații aflați în concediu medical să primească sume mai mici pentru perioada de îngrijiri medicale/recuperare. Concret, de la 1 ianuarie aceștia au fost nevoiți să suporte o nouă taxă, de 10% din salariul brut.

„CASS plătim cu toţii. Și eu, şi dumneavoastră, şi domnii medici, toată lumea. Oriunde în lumea asta nu poţi să ţii sistemul de sănătate fără contribuţia de sănătate. Nu e o taxă introdusă de Ciolacu.

Am luat o decizie în Guvern şi am exceptat această taxă, cu alte cuvinte, cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru faptul că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer va avea un venit suplimentar cu această taxă de 10%”, a declarat Ciolacu potrivit Libertatea.ro

Potrivit Ordonanței de Urgență adoptată recent, de această taxă sunt scutiți mamele cu copii bolnavi, gravidele,  pacienții cu afecțiuni oncologice și cazurile de urgență, pacienții oncologici nefiind menționați. Acest lucru a dus la indignarea ONG-urilor, însă Ciolacu i-a liniștit pe pacienții cu boli cronice că vor fi incluși.

„Am luat o decizie rapidă, pentru că deja se tot întârzia a se interveni în Parlament pe acest act normativ. Am luat o decizie, nu sunt probleme în ceea ce priveşte bolnavii cronici”, a adăugat Ciolacu.

Bolnavii cronici cer să fie incluși pe lista celor scutiți de la plata impozitului pentru concediile medicale: ,,Nu sunt o sursă de venit!"

Comentarii Facebook