Miercuri 24 Aprilie

Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă ai tensiunea crescută


Jumătate dintre adulții din România suferă de hipertensiune. Potrivit statisticilor, anual peste 30.000 de persoane mor ca urmare a complicațiilor severe provocate de această afecțiune.

Acest lucru se întâmplă și din cauză că peste 20% dintre ei nu știu că au valori tensionale crescute. Practic, cel puțin 1 din 5 sunt în această situație. Hipertensiunea arterială este un sindrom caracterizat prin creșterea presiunii arteriale peste valorile optime. Valorile ridicate ale tensiunii arteriale pe o perioadă lungă de timp pot afecta grav inima sau ale altor organe, precum rinichii, creierul și ochii, scrie Antena 3.

O alimentație bazată pe produse cu conținut ridicat de sare și zahăr poate agrava situația persoanelor care suferă de hipertensiune arterială. Persoanele care consumă alcool în cantități ridicate sau care fumează sunt, de asemenea, predispuse agravării acestei afecțiuni, potrivit sursei citate.

Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă ai tensiunea crescută

Sarea și zahărul sunt unii dintre cei mai mari dușmani ai persoanelor care suferă de hipertensiune arterială și, în consecință, toate produsele alimentare care au un conținut ridicat de sare și zahăr.

Prin urmare, persoanele care suferă de hipertensiune arterială trebuie să evite aceste alimente bogate în sare și zahăr: mezelurile, crenvurștii, cârnații, slănina, kaizerul, conservele de carne, murăturile, pizza congelată, supele la plic, sucul de roșii, bulion, ketchup, dulciurile, băuturile răcoritoare îndulcite, laptele gras, smântâna, untul, carne roșie, pielița de pui, produse de patiserie, chipsurile.

Comentarii Facebook