Sambata 3 Decembrie

Alertă de holeră în România, după depistarea unui caz în Republica Moldova


Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis o alertă către medicii de familie. Medicii au fost rugați să fie atenți și să anunțe autoritățile competente în cazul în care ar apărea vreo suspiciune de holeră, după ce un caz a fost diagnosticat la Vadu, pe Nistru, în Republic Moldova, au declarat miercuri, 22 iunie, reprezentanții DPS. 

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis, miercuri, o atenţionare pentru populaţie şi toate unităţile medicale din judeţ, după ce în Republica Moldova a fost depistat în probe de apă microbul care produce holera.

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava: „A fost depistat un caz de holeră în Republica Moldova”

Am avertizat medicii de familie să fie vigilenți în ipoteza in care vreun pacient vine cu suspiciune, după diagnosticarea cazului din Republica Moldova. S-a trimis un mesaj populației prin care se insistă pe păstrarea igienei, consumul de apă potabilă din surse sigure”, a declarat reprezentantul DSP Suceava, Gabriela Băncilă.

Pe lângă vecinătatea cu Republica Moldova, Suceava este expusă și prin faptul că a primit foarte mulți refugiați din Ucraina și are numeroase tabere de migranți pe teritoriul județului, potrivit mediafax.ro


Sondaj de opinie

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook