Adrian Marinescu, despre Omicron în România: „Partea bună este că toate cazurile confirmate de până acum au forme uşoare"


Adrian Marinescu, director medical Institutul „Matei Balș" din Capitală, a comentat evoluția tulpinii Omicron în Europa, dar şi cazurile confirmate în România la două persoane repatriate din Africa de Sud.

Institutul Național de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino”, care confirmă prezența noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Potrivit Ministerului Sănătății, este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice.

Dacă ne uitam la evoluția din ultimul timp era clar că o să avem şi în România varianta nouă, chiar dacă vorbim de o situaţie controlată. Din fericire, sunt persoane care au fost carantinate. Sigur că, aşa cum se întâmplă în Europa şi cum se înroșește harta de la un moment la altul, lucrurile merg cu o repeziciune care depășește varianta Delta.

E clar că putem ajunge în punctul în care din cazuri izolate să avem transmiterea comunitară, care să fie accelerată. Hai să vedem şi partea plină a paharului şi să vedem faptul că atât în Africa de Sud şi cazurile pe care le avem în lume în acest moment sunt forme uşoare. Nu a fost nicio persoană care să decedeze. Cei doi sunt asimptomatici", a spus medicul Adrian Marinescu.


Sondaj de opinie

Ce veți vota la Primăria Cluj-Napoca?

Urmăriţi-ne

Newsletter

Aboneaza-te la newsletter pentru a primi cele mai noi stiri!

Comentarii Facebook