A crescut alarmant numărul cazurilor de variola maimuţei. OMS: 3.400 de cazuri și un deces. Suntem profund îngrijorați în legătură cu acest focar


Săptămâna trecută OMS a transmis că variola maimuței nu reprezintă pentru moment o urgență sanitară globală, deși directorul agenției sanitare a precizat că este „profund îngrijorat în legătură cu acest focar”.

Citește și: Directorul general OMS: „Variola maimuţei nu este o urgenţă de sănătate publică internaţională, dar trebuie monitorizată”

Sunt confirmate peste 3.400 de cazuri de variola maimuței și un deces, raportate Organizației Mondiale a Sănătății până miercurea trecută, 22 iunie 2022. Cele mai multe cazuri au fost confirmate în Europa, a precizat agenția sanitară a ONU într-un comunicat publicat luni, 27 iunie, potrivit Reuters

OMS a mai precizat că, din 17 iunie, 1.310 cazuri noi au fost raportate agenției, alte opt țări raportând în premieră cazuri de variola maimuței. Până în prezent, În România au fost confirmate șase cazuri de infectare  cu virusul care provoacă această boală. 


Comentarii Facebook