Vor fi chemați tinerii români la încorporare? Ce spune ministrul Apărării


Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a explicat care vor fi condițiile în care vor fi chemați tinerii la încorporare în eventualitatea unui război în care să fie implicată România.

Nu este cazul, pentru că nici nu poți să încorporezi (...). Nu pot să mobilizez tinerii care nu au făcut stagiul militar. Fără pregătire militară nu te poate mobiliza nimeni”, a spus Vasile Dîncu, citat de Antena 3.

Sigur, poți să fii mobilizat la locul de muncă, într-o zonă din asta civilă într-o perioadă ca asta, pentru că sunt legi. Asta doar în cazul în care este război. Faptul că se apropie Rusia de graniță, ne pregătim, NATO se pregătește pentru asta, dar noi nu vom trece. Ați văzut că nici acum nu s-a trecut nici în stare de urgență, pentru că nu era cazul”, a mai precizat Dîncu. 

Ministrul a subliniat că populația poate să stea liniștită, căci în acest moment avem o armată profesionistă. 

Noi nu ne apărăm pe teritoriu cu armata noastră și se spunea că vor dura zile întregi până vor veni ajutoarele din altă parte, că nu-s aici. Nu-i așa. NATO este aici, de la crucișătoarele care sunt în Marea Mediterană, portavionul francez Charles de Gaulle este acolo”, a mai spus Vasile Dîncu.  

Comentarii Facebook