Luni 8 August

Bistrița dă în judecată Clujul pentru drumul stricat de pe ruta Beclean - Braniștea - Dej - VIDEO


DN 17, pe raza județului Cluj este în reparații, iar șoferii sunt trimiși pe ruta Beclean - Braniștea - Dej. Acest lucru se întâmplă deja de câteva luni bune, iar drumul este distrus. 

Președintele CJ Bistrița-Năsăud (lider PSD), Radu Moldovan, a declarat că vrea să acționeze în instanță autoritățile clujene, pentru a-și recupera banii.

Traficul greu a fost mutat pe DJ 172 F, iar drumul arată ca după bombardament. 

Drumul Județean 172 F, care face legătura între Dej și Beclean prin comuna Mica, va fi reabilitat cu bani de la Guvern, transmite Consiliul Judetean Cluj. Aceștia spun că lucrările vor începe înainte de virarea banilor, din fonduri propri, iar apoi se va face decontul” scrie Dejeanul.ro.

Județul Cluj ar urma să fie acționat în judecată. Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că intenționează să demareze acțiunile pentru recuperarea banilor de reparație pentru tronsonul respectiv.

Președintele CJ Bistrița Năsăud a confirmat intenția de a da în judecată autoritățile clujene.

Eu am cerut direcției juridice din cadrul Consiliului Județean să-mi identifice posibilitățile juridice ca CJ BN, proprietar și administrator al drumului la care faceți referire, pe motiv că NU a fost consultat ca și proprietar, așa cum prevede legea, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj care și-a depășit atribuțiile și a deviat tot traficul greu de pe un drum european pe un drum județean. Acest drum nu are portanța la tonajul pe care îl are un drum european și efectiv ne-a distrus tot drumul județean.

Aștept informarea de la departamentul juridic și  dacă avem argumentele necesare, nu voi ezita să chem în instanță CJSU Cluj și prefectul județului Cluj care și-au permis să-și depășească atribuțiile și să facă un asemenea lucru fără a ne informa sau a ne cere acordul” a declarat Radu Moldovan, conform bistrițeanul.ro.

Comentarii Facebook