Viorel Băltărețu demisionează din funcția de președinte al USR Cluj-Napoca după alegerile din 9 iunie: „E o lecție dură, din care voi învăța”


Viorel Băltărețu, candidatul USR la primăria Cluj-Napoca, şi-a anunţat luni seara demisia din funcţia de Președinte al Filialei locale USR Cluj-Napoca, după eșecul suferit la alegerile locale din 9 iunie 2024. Decizia vine la scurt timp după ce, și liderul USR Cătălin Drulă şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al partidului, pe care o deţine de aproape doi ani, rezultatele alegerilor fiind sub așteptările pe care le-a avut partidul. 

„Dragi clujeni, alegerile s-au încheiat, dar munca mea continuă. 

Rezultatul alegerilor la Primărie nu a fost unul bun și mi-l asum în întregime. Am făcut o campanie corectă, o campanie concentrată pe soluții. Mai am de învățat, fără îndoială. E o lecție dură, din care voi învăța. Ca atare, îmi dau demisia din poziția de Președinte al Filialei locale USR Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, mă bucur că eforturile tuturor celor implicați în campanie au dat roade bune în Consiliul Local Cluj-Napoca. USR a obținut rezultate mai bune decât în mandatul anterior. Colegii noștri vor continua să muncească la fel ca până acum. Oamenii ăștia buni au reușit, din opoziție, să propună proiecte cerute de clujeni, unele fiind deja demarate. Am mare încredere că vor avea rezultate bune și de aici înainte. 

Îi voi ajuta cu tot ce pot, ca până acum. Vom face echipă bună pentru Cluj.

În ce privește activitatea mea de parlamentar, continui mandatul și rămân concentrat pe marile proiecte ale Clujului. Rămân onest și incoruptibil. 

Lupt în continuare pentru ce contează pentru clujeni. Am muncit mult în acești patru ani să conving autoritățile să miște din loc proiecte trase pe linie moartă sau care se mișcau cu încetineala exasperantă  a birocrației românești.

Asta continui să fac. Și vă țin la curent, ca până acum.

Vă mulțumesc tuturor celor care ne-ați votat! Mulțumesc echipei USR Cluj pentru tot efortul din ultimele luni. Lupta anti-sistem nu e ușoară, dar e mai necesară ca oricând. 

Îmi păstrez încrederea în muncă și onestitate. Continui să fiu acolo unde e mai mare nevoie”, a transmis Viorel Băltărețu. 

Rezultate parțiale la alegerile locale din Cluj-Napoca:

Emil Boc (PNL) – 42,53% (51.860)

Sabin Sărmaș (independent) -29,37% (35.811)

Olah Emese (UDMR) – 9,44% (11.515)

Viorel Băltărețu (ADU) – 5,85% (7.178 voturi)

Aurelia Cristea (PSD) - 4,57% (5.608 voturi)

Călin Cozma (AUR) - 3.54% (4349 voturi)

Consiliul Local Cluj-Napoca

Cifrele confirmă datele inițiale din numărătoarea paralelă a partidelor, conform cărora Emil Boc nu mai poate face majoritatea în CL doar din alianța PNL-UDMR, și nici PNL-PSD. Va fi nevoie, ca PNL să se alieze fie cu două partide, fie cu USR (ADU):

PNL: 32,41% (39.442 voturi)

ADU: 18,31% (22.290 voturi)

UDMR: 14,31% (17.417 voturi)

PSD: 11,09% (13.495 voturi)

AUR: 8,75% (10.648 voturi)

REPER: 8,05% (9.802 voturi)

Aceste rezultate reflectă preferințele parțiale ale alegătorilor și pot suferi mici modificări odată cu finalizarea numărătorii voturilor.

Comentarii Facebook