Victor Ponta: Nu mai avem bani pentru spitale şi o parte din pensii

 

Premierul Victor Ponta a anunțat că, pentru ultimele 45 de zile ale anului, nu mai sunt bani pentru funcţionarea spitalelor, plata unei părţi din pensii şi activitatea Ministerului Administraţiei şi Internelor.

 

Prioritatea numărul unu în acest moment a Guvernului este finalizarea anului 2012, pentru că începând cu 15 noiembrie - aşa s-a prevăzut anul trecut în buget - nu există nicio resursă pentru funcţionarea spitalelor, pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru o parte din pensii şi atunci, profitând de încasări mai bune la buget, un trend care s-a confirmat şi în trimestrul III, şi rearanjând cheltuielile, prioritatea numărul unu este să ştiu că până la 31 decembrie 2012 pensii, salarii, funcţionarea instituţiilor publice şi încălzirea putem să le asigurăm, evident cu un buget pentru 2013”, a spus Ponta, la emisiunea ”După 20 de ani” de la PRO TV.

 

Pentru ultimele 45 de zile ale anului ar fi necesară suma de 3,5 miliarde de lei. Ponta a precizat că fostul guvern nu a prevăzut bani pentru aceste cheltuieli, urmând să fie identificare alte surse de finanțare.

 

De asemenea, mai trebuie găsite 200 milioane lei pentru indemnizaţiile destinate însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi.

 

Ministerul Finanţelor va asigura o parte din bani, pentru agricultură prin subvenţii şi ajutoare, prin realocări de fonduri, încasări suplimentare şi sumele obţinute din vânzarea licenţelor 4G.

 

Victor Ponta a precizat că sunt bani pentru reîntregirea salariilor bugetarilor, rambursarea către pensionari a unei cote din contribuţiile de asigurări de sănătate percepute nelegal şi alocaţiile pentru mame.

Comentarii Facebook