Boc îi răspunde lui Ponta care spune că nu mai sunt bani pentru spitale și pensii: E un AMATOR

 

Fostul premier Emil Boc i-a răspuns, duminică, de la Cluj premierului Victor Ponta care s-a plâns că nu mai sunt bani pentru spitale și plata pensiilor. Primul ministru a dat vina pe guvernările PDL, care nu au prevăzut fonduri în buget.

 

Victor Ponta: Nu mai avem bani pentru spitale şi o parte din pensii

 

Emil Boc a declarat că el a lăsat o creștere economică de 2.5% și o rezervă bugetară de 5 miliarde de euro.

 

Nu am văzut mai multă incompetenţă şi penibilitate decât în declaraţiile actuale ale primului ministru legate de faptul că fosta administraţie nu a lăsat bani în buget pentru ultimele 45 de zile ale acestui an. Câtă incompetenţă poate să fie la un guvern când, după ce ai făcut o rectificare de buget şi ţi-ai asumat bugetul, să vii la câteva luni şi să spui că este de vină guvernul din 2011 pentru bugetul tău din 2012? Este clar incompetenţă crasă, incapacitate managerială şi neştiinţă de carte cu privire la regulile unui buget. Cât de incompetent poţi să fii când, după ce am lăsat o economie cu 2,5 la sută creştere economică şi o rezervă bugetară de 5 miliarde de euro, şi cea mai mică rată a inflaţiei din ultimii 20 de ani din România, să vii să spui că tot guvernul din 2011 este vinovat pentru incapacitatea ta de a asigura resursele financiare pentru ultimele 45 de zile din 2012. Amatorism, penibilitate şi incompetenţă, acestea sunt cuvintele care reprezintă actualul guvern şi incapacitatea de a gestiona un guvern în interes public”, a declarat Emil Boc.

 

Fostul premier i-a adus aminte lui Ponta că a făcut o rectificare de buget în acest an, ca urmare ar fi trebuit să știe care este situația până la finele lui 2012.

 

”Ai avut o rectificare, cunoşteai toate datele din buget, ţi-ai asumat bugetul ca atare, cum poţi să vii să spui că este cineva de vină din 2011? Când Victor Ponta va avea performanţele economice ale guvernului pe care l-am condus, atunci voi fi dispus să discut cu el. Până atunci să mai înveţe”, a încheiat Emil Boc.

Comentarii Facebook